Winterse soep met witloof en knolselder

Al vele jaren maken spijsverteringsproblemen deel uit van mijn leven. Ik onderzocht verschillende benaderingen rond voeding en nam hieruit mee wat werkt voor mij. In deze rubriek deel ik graag over de recepten die ik goed verdraag én die me blij maken.

Ik houd van soep.
Altijd, maar zeker in de winter. Dan is er niets zo heerlijk verwarmend als soep.
En omdat ik van afwisseling houd, probeer ik graag eens iets nieuws uit. Deze keer werd dat een soepje met echte wintergroenten (dus ook nog eens helemaal mee met het seizoen), namelijk: witloof-knolseldersoep!

Ik vind het altijd leuk om wat meer te weten over de ingrediënten die ik eet. Daarom een korte uitleg over het goede dat witloof en knolselder je te bieden hebben:
– Witloof bevat veel vitamine C, foliumzuur en kalium. Daarnaast is het gezond omwille van zijn bitterstoffen. Deze stimuleren de aanmaak van gal, speeksel en maagzuur en dit bevordert de spijsvertering. Ze werken ook ondersteunend voor de ontgifting van de lever.
– Knolselder is rijk aan vitamine C, kalium en vitamine K. Daarnaast bevat het veel vezels, deze helpen om je darmen gezond te houden, geven je een verzadigd gevoel en helpen om afvalstoffen af te voeren.
Niet slecht he 🙂

Wat heb je hiervoor nodig?
– 4 stronkjes witloof
– Een halve knolselder
– 1,5l groentenbouillon (ik gebruikte Bouillon keteltje van Knorr omdat deze geen ui en look bevat)
– Kruiden naar keuze: ik gebruikte kurkuma en oregano, en natuurlijk peper en zout

We starten met het witloof en de knolselder in stukjes te snijden. Het bittere deel van het witloof gebruikte ik niet.

Daarna alles de kookpot in met de groentenbouillon en de kruiden.
En 20 minuutjes zachtjes laten koken.

Nu mixen maar en klaar!
Heerlijk met een stukje brood met kaas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *